Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Beleef vijf heerlijke uren in onze bijzondere studio, geïnspireerd op leven en werken van de bijzondere mystica. Ontspanning en vriendelijke transformatie zijn hierbij de sleutelwoorden. Je gaat als een ander mens weer de deur uit… Inclusief (vegetarische) lunch en een muzikale verrassing.

De middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen spreekt nog altijd tot de verbeelding. Zij was ondermeer actief op het gebied van religie, poëzie, plantkunde, filosofie en wetenschap, kosmologie, muziekbeoefening en de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek, die bij naam bekend is. Het sympathieke aan Hildegard is haar menselijkheid – zo was zij twee jaar lang aan bed gekluisterd door ziekte, tot ze durfde toegeven dat ze ‘leed’ aan visioenen… waarna de Kerk haar gelukkig officieel erkende als zieneres. Hoe actueel en bijzonder zij is, blijkt wel uit haar vrij recente heiligverklaring  ( 2012) en de eretitel van kerklerares die haar werd verleend. Vandaag eren wij haar met een speciaal programma.

Annemarie van Tijen geeft een ontspannende meditatie waarin je eenheid kunt ervaren met al wat is. Helemaal in de lijn van Hildegard, wiens filosofie er van uitgaat dat wij mensen deel uitmaken van een groter, samenhangend geheel, de goddelijke Kosmos.

Esther van Santen dompelt je onder in een heerlijk en helend klankenbad. Ons lichaam is een geheel van trillingen en energiegolven. Omdat wij voor 60% uit water bestaan, worden de rijke klanken van haar bijzondere Himalayan Heart klankschalen snel binnen ons systeem verspreid, zodat elk onderdeel weer op zijn eigen frequentie kan gaan trillen. Zoals ook de klanken van Hildegards liederen hun uitwerking hadden.

Na de lunch laat Petri Sluyter je de vriendelijke bewegingen van T’ai-chi/Qigong ervaren, die op de natuur en de werking van het menselijk lichaam gebaseerd zijn.  Eenvoudig, maar met een diepgaand effect – net als de kruiden van Hildegard.

De dag wordt afgesloten met de dromerige klanken van harpiste Yolanthe Cornelisse, die je meeneemt door het sprookjesachtige ‘Wandelwoud’. Componiste, dichteres, muzikante en kunstenares met veel liefde voor de natuur. Waan je in het bos bij het klooster van Hildegard von Bingen…

Met Esther van Santen, Petri Sluijter, Yolanthe Cornelissen en Annemarie van Tijen.