Laden Evenementen

Mindfulness en ontspannen: verminder je stress

Docent: Irene Kol (psychosomatisch en mindful fysiotherapeut)

Leer in 8 lessen ontspannen en je stress verminderen. Deze cursus is een effectieve combinatie van mindfulness en fijne ontspanningsoefeningen uit de klassieke fysiotherapie. Ook houden we ons bezig met de theorie van mindfulness en wat stress met ons lijf doet. Aandacht en ontspanning kun je trainen, net als je spieren. Als je maar weet hoe! ‘

De vaardigheid om ons lijf en onze geest te leren ontspannen en stress te kunnen verminderen speelt in toenemende mate een rol in het omgaan met de eisen van de huidige tijd, waarin prestatie en sociale druk een belangrijke rol spelen. Mindfulness en relaxatie heeft veranderingen in ons brein tot gevolg.

De training is gestructureerd wat betreft lesopbouw, geschikt voor iedereen, niet zweverig en is geen therapie: het is geen training waarbij je individuele problemen bespreekt (je hoeft ook helemaal geen problemen te hebben om deel te nemen).

Na mijn fysiotherapie opleiding heb ik mijn kandidaatsexamen psychologie gehaald en ben in toenemende mate geïnteresseerd geraakt in de relatie geest (psyche) en lichaam (soma) hetgeen resulteerde in mijn specialisatie tot Psychosomatisch Fysiotherapeut

Als fysiotherapeut (sinds 1976) heb ik de laatste 20 jaar gewerkt met stressgerelateerde en onbegrepen klachten (psychosomatische klachten). 4 Jaar geleden heb ik de opleiding Mindfulness voor Fysiotherapeuten gevolgd (gecertificeerd 2 STER lid MYVN)

Recent heb ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut beëindigd, echter de uitdaging om mensen enthousiast te maken voor de vaardigheid om te leren ontspannen heeft mij gestimuleerd deze training te continueren.

Individuele begeleiding is in overleg bespreekbaar

Tijd: cursus start op

dinsdagochtend 29 oktober van 10 – 11:30 uur                         

        (8 wekelijkse lessen tot en met 17 december kosten € 190)

dinsdagavond     29 oktober van 19:30 -21:00 uur

        (8 wekelijkse lessen tot en met 17 december kosten € 190)

Gemiste lessen kunnen bij mijn volgende training in 2020 ingehaald worden.

De training wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Deelname geeft toegang tot een website (www.demindfulfysiotherapeut.nl) waar de mindfulness-meditaties en teksten volledig online terug zijn te vinden.

Informatie /aanmelden: irenekol@planet.nl of stuur een app naar 06 36312410 (waarna ik u terugbel of u resterende gegevens toestuur per mail).