Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Wil je gaan mediteren? Doe het dan meteen goed! In deze cursus leer je de basis en ook verschillende beproefde technieken, waarmee je direct thuis aan de slag kunt. Daarbij is er ruimte voor achtergrondinformatie en een klassieke chant.

Al gaat het bij het mediteren bovenal om het verkrijgen van een kalme geest, toch onderwees de Boeddha maar liefst veertig verschillende technieken die toepasbaar zijn bij de meest uiteenlopende gemoedstoestanden. Je kiest wat op dat moment voor jou het meest relevant is. Zo zal een gesprek op je werk waar je tegenop ziet misschien om een andere benadering vragen dan fysiek ongemak, boosheid of verdriet. In deze cursus leer je niet alleen de basis maar maak je ook kennis met enkele van deze mogelijkheden. Je kunt er vaak direct thuis mee aan de slag. Al vrij snel zul je het effect gaan merken.

Naast meditatie is er in de lessen ruimte voor achtergrondinformatie en leer je een traditionele chant, die je kan helpen om tot rust te komen. Ook zijn er bijzondere klankschalen, waarvan de trilling een verdiepende werking heeft. De cursus wordt gegeven door Annemarie, die een lange ervaring heeft in het boeddhisme. ‘Het enige wat ik doe is doorgeven,’ zegt zij, ‘Jij bent degene die de werkelijke verandering bewerkstelligt.’

De Boeddhistische manier van in het leven staan, bevordert wijsheid, liefde voor jezelf en anderen en geestelijk evenwicht. De lessen zijn gebaseerd op het Theravada boeddhisme, dat bekend staat om zijn eenvoud. 

 Gun jezelf deze cursus. Niet voor niets wordt meditatie steeds populairder – zowel voor particulieren als in het bedrijfsleven. Het verheldert, ruimt op en maakt het leven lichter. En ook dat is verlichting…  

Start:  donderdag 23 november (instromen t/m 6 december)

Tijd: 20.00 – 21.15 uur

Prijs voor 8 lessen:  €105,- (10 weken geldig)

Tip: draag comfortabele kleding waarmee je makkelijk kunt zitten

AANMELDEN